YUFKALI BOHÇA BÖREĞİ
Annemin çok sık yaptığı bu pratik böreği, ben biraz daha değiştirdim. Suyun içine margarin yada tereyağı eritilir, yufkaların arasına sürülürdü. Ben su yerine süt koyuyorum. Margarin yerine sıvı yağla yapıyorum.. Bir yufkadan dört börek çıkıyor. Yufka sayısını isteye göre ayarlayabilirsiniz . Ben üç yufkadan yaptım. Yufkaların arasına sürmek için bir kasede bir çay bardağı sıvı yağla, bir çay bardağı süt koyalım. Yufkaları hafif bu yağlı sütle ıslatalım. İstediğiniz iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Peynirli, maydanozlu iç malzemesini hazırlayalım. Mektup zarfı gibi katladığımız yufkaları dörde bölüyoruz. Bu dört parçaya peynirli iç harcından birer kaşık koyalım.
Bu küçük kareleri de mektup zarfı gibi kapatıyoruz ve tepsiye alalım. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam koyalım. Önceden ısıtılmış fırına koyalım. Kızarıncaya kadar pişirelim.
mutfaktamutluyum
2 yorum:
annelerimizin yaptığı nefis yemekleri artık kendimiz yapıyor olmak ne güzel.eline sağlık nefis görünüyor..
çok teşekkürler canım.
Yorum Gönder