16.02.2013

BULGUR PİLAVI

  
             Ailenizle mutlu bir hafta sonu geçirmenizi dileyerek başlıyorum. Bu gün Fethiye günlük güneşlikti. Annemle kahvaltı sonrası keyif çaylarımızı balkonda içtik, çamaşırlarımızı kuruttuk. İçimiz açıldı. Kaç gündür  yağmurdan dolayı hava kapalıydı. Ruh halimizi etkiliyor bazen yağışlı hava. Havadan, sudan yazdıktan sonra, gelelim bu gün ne pişireceğimize. Annemden gelen yoğun istek üzerine, bulgur pilavı yapmaya karar verdim.İsterseniz hemen başlayalım. Önce malzemelerimizi hazırlayalım.
  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 kuru soğan
  3. 2 diş sarımsak
  4. 2 kaşık tere yağı
  5. 2 kaşık salça
  6. mevsime göre sivri biber, iki domates yoksa salça koyalım.
  7. üç su bardağı et suyu -tavuk suyu
  8. karabiber
  9. didiklenmiş tavuk dilimleri
Tencereye yağımızı alalım, yemeklik kıydığımız  kuru soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım. Mevsime göre  biber, domates, ekleyelim. İki  yemek kaşığı salça ilave edelim. Daha önceden kaynattığımız tavuk ve ya et suyunu salçamızı kavurduktan, sonra tencereye alalım. Pilavlık bulguru ilave edelim karabiber ve tuzla tatlandıralım. Tencerenin kapağını kapatalım ve pişirelim. Pilavımız pişince, demlenmesini bekleyelim. Tavuk etleriyle, servis tabağına alalım
 
                
                                                             AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: