28 01 2013

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ

ZEYTİN YAĞLI YEMEKLER

MUTFAKTA MUTLUYUM

                Zeytinyağlı kereviz yemeğini hiç portakal suyuyla pişirdiniz mi? Eğer pişirmedinizse bir de benim verdiğim tarifle deneyin, eminim çok severek yiyeceksiniz. Bu şekilde çok lezzetli bir yemek oluyor, şiddetle öneriyorum. Yapılışına geçelim hemen.
  • İki orta boy kereviz
  • Bir büyük patates
  • İki havuç
  • Bir portakal suyu
  • Bir büyük kuru soğan
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
        .( Not:  Kerevizlerin soyulduktan sonra kararmaması için limonlu su içinde bekletelim)
    Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte soteleyelim.Havuçları da ilave edelim. Birlikte olunca değişik bir aroma tadı oluyor, aslında hepsi çiğden karıştırılıp pişiriliyor, ama ben mutlaka soğan ve havucu soteliyorum. Daha lezzetli oluyor. Kerevizleri ve patatesi de ayıklayıp, yıkadıktan sonra yemeklik doğrayalım ve tenceremize ilave edelim. Bir yemek kaşığı un, bir çay kaşığı şeker,tuz koyalım ve karıştıralım, en son bir portakal suyunu ilave edelim kapağını kapatalım, pişirmek için. Suyu az gelirse normal su ilave edelim. Piştiğinden emin olduğumuzda, servis tabağına alalım.
    
    afiyet olsun
     
     

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eger tadi kotu olursa