Arkadaşlar merhabalar, hafta sonunuz nasıl geçiyor ? Fethiye yağışlı, hava biraz kapalı ,eve kapandık mecburen. Ben de kırmızı mercimek köftesi yaptım, yanına çay demledim. Annemle bir güzel oturduk, çay keyfi yaptık. Pasta börek yerine, dün köy pazarından aldığım yeşillikleri de koyduk masaya. Ohh gel keyfim gel. Hepimizin mutfağından yemek kokuları buram buram çıksın inşallah .
İyi dileklerimizden sonra, gelelim mercimek köftenin yapılışına, hepimizin bildiği gibi, kolay ve basit bir tarif, ben de hatırlatmak istedim. Yemek yapmasını bilmeyen arkadaşlar için, yapılışına geçelim isterseniz
önce malzemelerimizi hazırlayalım:
- İki su bardağı ince bulgur
- bir su bardağı kırmızı mercimek
- bir kuru soğan
- bir demet taze soğan
- çekilmiş karabiber, tuz, limon, kimyon
- maydanoz, taze nane
- bir yemek kaşığı domates salçası
- bir çay kaşığı biber salçası
- iki yemek kaşığı zeytin yağı
Ayrı bir tavanın içinde, yemeklik doğradığımız kuru soğanı soteleyelim. Soğanlar pembeleşince salçalarımızı ekleyelim ve hızlıca karıştıralım. Salça kokusu çıkana kadar pişirelim. Bu arada baharatları ekleyelim .Karabiber, kimyon ve tuz ile tatlandıralım
İyice karıştırdıktan sonra, biraz soğumasını bekleyelim ve kıydığımız yeşillikleri ekleyelim. Hemen eklersek, sıcaktan çabuk sönerler. Elimizde şekil vererek, köfteleri marul yapraklarının içine, yerleştirelim. Servise hazır, limon dilimleri ve taze nane yapraklarıyla servis edelim. Yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun, hoşça kalın, görüşmek üzere ...
AFİYET OLSUN