27.02.2013

BEŞAMEL SOSLU TAVUK SOTE

                                   BEŞAMEL SOSLU TAVUK

 

 
Merhabalar arkadaşlar. Bu gün, sizler için beşamel soslu tavuk soteyi seçtim. Tarifleri önce kendim deniyorum, beğenirsem paylaşıyorum. Bu tarifi defalarca denediğim ve lezzetine çok güvendiğim bir yemek. Bu tür fırın yemekleri  daha lezzetli oluyor. İsterseniz hemen yapılışına geçelim. Önce malzemeleri hazırlayalım.

 
  • Kemiksiz tavuk göğsü
  • Bir kuru soğan
  • yeşil ve kırmızı biber
  • Mantar
  • Teflon tavanın içinde kuş başı doğradığımız tavuk etlerini  soteleyelim.
  • Piyazlık soğanları tavaya ilave edelim
  •  Daha sonra kıydığımız biberleri alalım tavaya.
  • En son mantarları karıştıralım. Tuz ve karabiberleri ekleyelim. Pişince altını kapatalım.
  • Beşamel sosu için: 2 çorba kaşığı un-50gr tere yağı-3 su bardağı süt-kara biber, tuz
  • Kaşar rendesi
  • Un, yağ ve süt karışımıyla beşamel sosu hazırlayalım. Topaklanmaması için karıştırarak pişirelim.
  • Sotemizi ısıya dayanıklı fırın kabına alalım
  • Üzerine beşamel sosu dökelim. Üstüne de kaşar peyniri rendesi yapalım.
  • Fırını 200 derece de ayarlayalım ve üstü kızarana dek pişirelim.



    afiyet olsun






Hiç yorum yok: