28.02.2013

FIRIN POŞETİNDE TAVUK BUDU

          


        Arkadaşlar merhaba, resmi görünce poşeti yok mu diyeceksiniz, fakat bu hali en son sunum hali , yani poşetten çıkarılmış servise hazır. yapılış aşamalarında resimler gelecek sırayla. Bloğu açtığımdan beri tarzım bu şekilde gelişti. İlk önce servis hali daha sonra yapılış aşaması. Poşetteki halini pek beğenmedim açıkçası. Hemen servis tabağına aldım. Açıklama yeterli olmuştur sanırım. İsterseniz yapılışa hemen geçelim. Önce malzemelerimiz:
  • Arzuya göre bütün ve ya parçalanmış tavuk (ben iki but kullandım)
  • bir kuru soğan
  • üç, dört diş sarımsak
  • mantar
  • orta boy iki patates
  • tuz, karabiber
  • fırın poşeti
Yapılışı ise, çoğumuz biliyordur çok basit ve sağlıklı bir tarif. Derin bir kabın içinde soğan, patates, sarımsak ve mantarlar istediğimiz boyutlarda küçük parçalara ayırıyoruz. Tavuk budunu ilave edelim. Baharatlarını atalım . Karıştıralım ve poşetin içini biraz unladıktan sonra karışımı yerleştirelim, ağzını bağlayalım. Kızgın fırına sürelim. Yaklaşık 200 derecede kızarması için pişmesini bekleyelim. Poşeti fırına koymadan önce iğne ile bir kaç yerinden delelim, daha çabuk pişer
Fırından çıkan poşeti açarken, dikkatli olmak gerekir. Buharı yüzünüze gelmemesi için,uzak durarak açmak gerekir .Servis tabağına alalım. Afiyet olsun



Hiç yorum yok: