25 05 2013

SALAMURA YAPRAK YAPIMI


                     YAPRAK NASIL SALAMURA YAPILIR ?

Arkadaşlar merhabalar... Bu gün,yemek tariflerinden farklı, bir tarifimiz var. Anne usulü yaprak salamurası. Pek çok yapılış tekniği var hanımlar bilir, benim ki de eski usullerden. Ne varsa eskilerde var aslında...






  Resimlerde gördüğünüz gibi yapılışı çok kolay. Önce yaprakların saplarını aynı yöne gelecek şekilde damarlı tarafı kendimize bakacak şekilde demetleyelim. Sıcak suya kaya ( deniz ) tuzunu bir avuç atarak eritelim. Büyükçe bir tencerede, tuzlu suya batırıp, çıkaralım yapraklarımızı. Derin bir tepsiye dizelim. Üzerine sıcak suyu dökelim. İki saat bekletelim. Cam kavanoza, yaprak demetlerini yerleştirirken, kaya tuzundan serpelim aralarına. Hava almayacak şekilde bastıralım. En üstte ağırlık koyalım.  Üzerine de suyunu ilave edip, kapağını kapatalım.10-15 gün içinde yapraklar, sarma yapmaya hazır olur. Şimdiden yapanlara afiyet olsun.
                   
                  
   

Hiç yorum yok: