22.05.2013

BİBER DOLMASI ( ETLİ )

                               ETLİ BİBER DOLMASI





               Pırıl pırıl ,güneşli bir günde ,Fethiye'den sıcacık merhabalar. Sevgili blog arkadaşlarım nasılsınız ?Semt pazarından küçük küçük dolmalık biber aldım. Biber dolmasını çok sevdiğim için ,hemen gelir gelmez malzemeleri hazırladım. Biberlerin içindeki tohumlarını ayıklayıp, yıkadım. Dolmanın etli iç harcını hazırladım.Küçükken ,annem dolma pişirdi mi, ev mis gibi kokardı. O koku hala burnumdadır. Anne yemeği başka tabi...Şimdi eskilere dalarsam çıkamam biz en iyisi yemeğimizin malzemelerine geçelim.
  • 300gr kıyma
  • bir küçük kahve fincanı pirinç. ( daha az ve ya çok koyabilirsiniz)
  • iki yemek kaşığı ince bulgur
  • yarım demet maydanoz ve dere otu
  • bir kuru soğan
  •  taze sarımsak
  • çekilmiş karabiber,
  • tuz
  • domates veya bir yemek kaşığı salça




      Kıymalı iç harcını derin bir kasede hazırlayalım. Soğanı küp küp yemeklik doğrayalım. Maydanoz ve dereotunu kıyalım. Karabiber ve tuz ekleyelim. Bir yemek kaşığı salça ile biraz sulandıralım. Pirinç ve ince bulguru, ayıklayıp, yıkadıktan sonra , ilave edelim.
Yıkadığımız biberlerin içine bir yemek kaşığı ile dolduralım. Üzerlerine ister domates kabuğu ile ister kendinden kapak yapabilirsiniz. Üzerine sıvı yağ ve suyunu koyalım. Taze sarımsakları üzerine kıyalım. Suyunu çekinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun...

4 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlıkk canım...:)
fethiye,ye selam ve sevgiler..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim ,sevgiler ...

zeymurancafe dedi ki...

bende tüm püf noktalarıyla bır bıber dolması tarıfı hazırladım 1 ay sonra paylascam kısmetse herkesın farklı bır bıber dolması tarıfı var senınkı de farklı ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor

Unknown dedi ki...

Teşekkürler canım :)