17.04.2013

TAVUKLU YUFKA TİRİDİ

                           YUFKALI TİRİT ( TAVUKLU )

     

         Merhabalar tüm dostlara, bu gün erken başladım yemek tarifine. Bunu, beni erkenden uyandıran su saatine bakmaya gelen kardeşe borçluyum. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Geceleri geç yatıp, bir kaç kez uyanıp, tekrar uyumakta zorlandığım için, sabahları erken kalkmak güçleşiyor. Erken uyandırıldığıma göre bu vakitleri değerlendirmek gerekli deyip, yemek tarifimi vermeye başlayabilirim. Otura kalka yazarsam, yine akşamı bulur. Araya reklam alır gibi, başka işler almak zorunda kalıyorum. Lafı uzatmadan, ben artık yemek tarifine geçsem iyi olur, önce malzemelerimizi hazırlayalım.



     

  • bütün bir tavuk
  • bir kuru soğan
  • 4-5 adet yufka
  • 5-6 bardak su
  • tuz, karabiber ( tane )
  • sarımsaklı yoğurt
  • tere yağı
 
 
 
 
Tavuğu beş altı bardak su ile haşlayalım. Bir tane kuru soğan , tane karabiber, tuz ilave edelim. Tavuk haşlandıktan sonra soğutmaya bırakalım. Etlerini didikleyip, suyundan ayıralım.
Ayrı bir yerde de yufkaları rulo yapalım ve iki parmak eninde keselim ,yağlı tepsiye dizelim. Fırını 200 dereceye ayarlayalım ve kızartalım. Kızaran yufkalarımızı fırından çıkaralım. Ayrı bir kasede süzme yoğurtla, dövülmüş sarımsağı karıştıralım. Servis edeceğimiz zaman tavuk suyunu yufkaların üzerine dökelim. Sarımsaklı yoğurdu dökelim ve en son olarak ta kızdırdığımız tereyağını kırmızı biber ilavesiyle her tarafına gezdirelim . Dilimler halinde servis edelim. Afiyet olsun. Görüşmek üzere...
afiyet olsun
    
 
Not :Kütahya da, bu yemeği evde açılan yufkaları, saçta pişirerek yaparlar, yufka tiridi denir. Etli de yapılabilir. Ben hazır yufkadan yaptım.

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

anneannem eskiden çok yapardı,bayıla bayıla yerdik,eline sağlık..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim canım, çok güzel olur. anneannene de hürmetler...