21.04.2013

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR

                                 ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

 
          
    

                Arkadaşlar Fethiye' den kocaman merhabalar sizlere. Havaların soğuk gittiği şu günlerde can sıkıntısından yemeğe sardım. Pazardan aldığım enginarları ayıklayıp, pişirmeye karar verdim. Biraz küçük olmasına rağmen çok tazeydi enginarlar. İsterseniz yapılışına geçelim önce malzemelerimizi hazırlayalım.
  • 5-6 enginar
  • bir kuru soğan
  • zeytin yağı
  • iç bakla
  • bezelye
  • patates
  • havuç
  • hazır garnitür de kullanabilirsiniz.
  • dere otu
  • tuz




            Yemeklik soğanı, küp şeklinde doğradıktan sonra, zeytin yağında soteleyelim. İç baklayı ilk önce, daha sonra, havuç ve patates, eğer çiğse, pişme sürelerine göre soteleyelim. Ayıkladığımız enginarları, limonlu suda bekletirsek kararmaz. Enginarları da bütün olarak, bu karışımın içinde pişirelim. İki çay bardağı limonlu su ve tuzunu ilave edelim.  Enginarlar yumuşayana kadar, eğer tazeyse. Konserveyse , tekrar pişirmeye gerek yok.Hazır garnitür kullanıyorsanız, en son ekleyin.
İç bakla yumuşadıktan sonra garnitürü karıştırabilirsiniz.   Dere otunu ince ince kıyalım.

     

               Enginarlar ve baklalar pişince ocağın altını kapatalım. Servis tabağına enginarları alalım ve ortalarına bakla, bezelye, havuç ve patatesleri kaşıkla koyalım. Üstlerine dere otu ile süsleme yapalım. Afiyet olsun. Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok: