Mutfakta mutluyum ve yemek yapmayı seviyorum. Zevkle yapılan yemeklerin, daha lezzetli olduğuna inanıyorum.. ...
5.01.2013
FİNCAN BÖREĞİ
FİNCAN BÖREĞİ YAPIMI
MALZEMELER HAZIR
MALZEMELER: Bir yumurta--1/2 tatlı kaşığı tuz-iki su bardağı un.
HAMURUMUZ YOĞRULDUKTAN SONRA DİNLENMEYE ALIYORUZ.
yoğurduğumuz hamuru büyük bir beze haline getirdik. on dakika dinlenmeye bırakıyoruz ki kolay açılsın. hadi açmaya başlayabiliriz.
yoğurduğumuz hamuru ikiye bölüyoruz, açtığımız yufkanın yarısına iç malzemeleri küçük parçalar halinde kaşık yardımıyla yerleştirip yufkanın diğer yarısını iç olan tarafın üzerine kapatıyoruz. |
Büyük bir fincan yada ruletle yuvarlak parçalar elde ediyoruz |
4.01.2013
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ
zeytin yağlı lezzetler
|
Küçükken annem yapardı, severek yemezdim. Yaşım ilerledikçe daha çok sevmeye başladım. Bloğumu yeni açtığımda ilk yemeğim de zeytinyağlı pırasa oldu. İsterseniz hemen yapılışına geçelim.
- Bir kilo pırasa
- iki havuç
- iki yemek kaşığı pirinç
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım limon suyu
- bir kuru soğan
Zeytin yağında sotelediğimiz soğana havuç ve pırasaları karıştıralım. Üzerine limon suyu ve pirinci koyalım. Tuz ve şekerle tatlandıralım. Bir çay bardağı su ve renk versin diye salça arzuya göre ilave edelim. Kapağı kapalı pişirelim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)