5.01.2013

KABAK TATLISI

FİNCAN BÖREĞİ

FİNCAN BÖREĞİ YAPIMI






Bir taraftan da iç malzememizi hazırlayalım yarım kilo ıspanak yıkandı ve yaprakları kıyıldı. yağda bir kuru soğan doğrayıp ıspanağı suyu kalmayana kadar  kavuruyoruz. isteyen arzuya göre ıspanağı çiğ olarak koyabilirler

 

MALZEMELER HAZIR  




Fincan  böreğinın  yapımı çok kolay. Yapınca siz de bana hak vereceksiniz  çayınız demlenene  kadar, yapabiliyorsunuz .iç  malzemesini ben ıspanaklı yaptım. dileyen kıymalı, peynirli, patatesli iç hazırlayabilir.

MALZEMELER: Bir yumurta--1/2 tatlı kaşığı tuz-iki su bardağı un.

                                 

              HAMURUMUZ YOĞRULDUKTAN SONRA DİNLENMEYE ALIYORUZ.
   



                                     yoğurduğumuz hamuru büyük bir beze haline getirdik. on dakika dinlenmeye bırakıyoruz ki kolay açılsın. hadi açmaya başlayabiliriz.
                   

yoğurduğumuz hamuru ikiye bölüyoruz, açtığımız yufkanın yarısına iç malzemeleri küçük parçalar halinde kaşık yardımıyla yerleştirip yufkanın diğer yarısını iç olan tarafın üzerine kapatıyoruz.

 
 



Büyük bir fincan yada ruletle yuvarlak parçalar elde ediyoruz


                                                                                     

4.01.2013

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

 
zeytin yağlı lezzetler

 


 

                     
Küçükken annem yapardı, severek yemezdim. Yaşım ilerledikçe daha çok sevmeye başladım.  Bloğumu yeni açtığımda ilk yemeğim de zeytinyağlı pırasa oldu. İsterseniz hemen yapılışına geçelim.
  • Bir kilo pırasa
  • iki havuç
  • iki yemek kaşığı pirinç
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • bir kuru soğan


Zeytin yağında sotelediğimiz soğana havuç ve pırasaları karıştıralım. Üzerine limon suyu ve pirinci koyalım. Tuz ve şekerle tatlandıralım. Bir çay bardağı su ve renk versin diye salça arzuya göre ilave edelim. Kapağı kapalı pişirelim.





Piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim. ki biraz parlak olsun.Servis tabağına alalım.


                                                                           AFİYET OLSUN