5.01.2013

FİNCAN BÖREĞİ

FİNCAN BÖREĞİ YAPIMI






Bir taraftan da iç malzememizi hazırlayalım yarım kilo ıspanak yıkandı ve yaprakları kıyıldı. yağda bir kuru soğan doğrayıp ıspanağı suyu kalmayana kadar  kavuruyoruz. isteyen arzuya göre ıspanağı çiğ olarak koyabilirler

 

MALZEMELER HAZIR  




Fincan  böreğinın  yapımı çok kolay. Yapınca siz de bana hak vereceksiniz  çayınız demlenene  kadar, yapabiliyorsunuz .iç  malzemesini ben ıspanaklı yaptım. dileyen kıymalı, peynirli, patatesli iç hazırlayabilir.

MALZEMELER: Bir yumurta--1/2 tatlı kaşığı tuz-iki su bardağı un.

                                 

              HAMURUMUZ YOĞRULDUKTAN SONRA DİNLENMEYE ALIYORUZ.
   



                                     yoğurduğumuz hamuru büyük bir beze haline getirdik. on dakika dinlenmeye bırakıyoruz ki kolay açılsın. hadi açmaya başlayabiliriz.
                   

yoğurduğumuz hamuru ikiye bölüyoruz, açtığımız yufkanın yarısına iç malzemeleri küçük parçalar halinde kaşık yardımıyla yerleştirip yufkanın diğer yarısını iç olan tarafın üzerine kapatıyoruz.

 
 



Büyük bir fincan yada ruletle yuvarlak parçalar elde ediyoruz


                                                                                     
                          


                         


nar gibi kızartıyoruz
 

veee çayla birlikte   böreklerimiz hazır
 



3 yorum:

Unknown dedi ki...

SÜPER.

Unknown dedi ki...

Çok kolay ve zevkli.Yalnız sayın adminciğim,daha hafif tarifler de yayınlarsanız sevinirim.Bir de kabartma tozu yok değil mi tarifinizde.Mutlu çalışmalar diliyorum.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim biraz acemilik var mazur görün