5.01.2013

KABAK TATLISI


KABAK TATLISI
Bir kilo bal kabağı-Bir buçuk su bardağı toz şeker-Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
Bir kilogram bal kabağının, kabuklarını soyduktan sonra  arzuya göre parçalara  ayırıyoruz. İsterseniz semt pazarlarında hazır olarak poşetlenmiş alabilirsiniz. Sert olduğu için kabuklarını kesmek zor olabiliyor. Bir buçuk su bardağı toz şekeri yıkayıp hazırladığımız kabakların üzerine serpiştirip en az dört saat bekletirsek daha parlak ve lezzetli oluyor. Kabaklar sulanmaya başlayınca ocağa koyup, pişirebiliriz. Ayrıca su koymaya gerek yok. Ama aceleniz varsa hemen pişirebilirsiniz. Tencereye dizdiğimiz kabaklar şekerle birlikte üzerine arzuya göre kabuk tarçın, karanfil ilavesiyle pişirebiliriz. Hemen pişirecekseniz yarım fincan su koyabilirsiniz. yumuşamaya başladığında piştiğinden eminseniz ocaktan alabilir ve soğumaya bırakabiliriz. Üzerine tahin ve ceviz parçaları koyabiliriz. Tahin kabak tatlısına çok yakışıyor. Üzerine bolca ceviz ve de sevgi ile süsleyebiliriz .Afiyet  olsun...

Hiç yorum yok: