14.02.2013

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

ÇORBALAR
   
MUTFAKTA MUTLUYUM
 
Sevgililer gününüz kutlu olsun.
  Bu gün daha özel bir tarif vermek isterdim ama, bu çorba da, gecenin ilerleyen saatlerinde, iyi gider aslında. Yapılışına hemen geçelim o zaman
 
 
           İlk önce tavuk pirzolalarını haşlayalım, didikleyip, bir kaba alalım. Suyunu süzelim. Bir kasenin içinde bir yumurta sarısı , bir küçük kase yoğurt,  iki kaşık un ve bir limon suyunu çırpalım.
 
Haşlanmış tavuk suyuna tel şehriye atılım pişmesini bekleyelim. Bu suya terbiyeyi hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim. Yumurta sarısı kesilmesini önler. Akını karıştırdığımızda kesilebilir. Bu benim bulduğum bir yöntem, deneme yanılma yoluyla buldum. İsterseniz deneyebilirsiniz. Ya da tavuk suyunun soğumasını beklemeliyiz. Tercihi size bırakıyorum. Çorbamız pişince üzerine tere yağını kırmızı biberle kızdırıp coss diye dökelim, afiyet olsun.



AFİYET OLSUN
 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Deneyeceğim.