15.02.2013

SULU KÖFTE YEMEĞİ

                         makarnalı sulu köfte yemeği



            Yine bir haftanın sonuna geldik, zaman sanki su gibi akıp gidiyor. Hafta başı pazartesi, derken cuma geliyor. Çalışan arkadaşlarımız da iple çekiyorlardır hafta sonu tatilini. İşte size hafta sonunda rahatlıkla yapabileceğiniz üstelik çocukların da çok sevdiği makarna köfte patates havucu buluşturduğum bir tarif hazırladım size..
          Sulu köfteli makarna yemeği, çok nefis oldu, Mutlaka deneyin derim. Lafı daha fazla uzatmadan hemen yapılışına geçelim
-üç orta boy patates
-iki havuç
-küçük bir kase burgu makarna 
köftesi için :
-250gr kıyma
-bir yemek kaşığı pirinç
-maydanoz
-bir kuru soğan
-bir yumurta
-çekilmiş karabiber
-tuz
Havuçları ve patatesleri küçük toplar haline getirelim. Kalan parçaları da bir tavada soğan soteleyerek değerlendirebiliriz, mutfakta hiç bir malzeme ziyan edilmez. Yuvarlak toplar yaparken, çıkan parçaları patates kavurması da yapabiliriz.





Bir kabın içinde kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, pirinci ,maydanozu ,karabiberi ve tuzu karıştırıp köfteyi yoğuralım. Bir kasede su hazırlayalım, elimizde küçük toplar yapalım. unlu bir tepsiye dizelim

Bir tencere de tere yağını eritelim Bir yemek kaşığı salça kavuralım. Beş su bardağı sıcak suyu ilave edelim. Bu suya patates, havuç ve makarnaları alalım. En son köfteleri atalım. Et suyu ekleyebilirsek daha lezzetli olur. Karabiber tuz ilavesiyle  karıştıralım. Tencerenin kapağı yarı kapalı orta ateşte pişirelim. Makarna koymadığım zamanlar terbiyeli yapıyordum ama bu gün yapmadım. Yumurta sarısı ve limon suyuyla, arzu ederseniz yapabilirsiniz. Yemeğimiz pişince servis tabağına alalım.


  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: