17.02.2013

KABAK KABUĞU KAVURMASI

  KÜTAHYA YÖRESEL YEMEĞİ KABAK KABUĞU KAVURMA



Kütahya'nın, yöresel yemeklerinden, birini daha, tarif edeceğim sizlere. Kabak yemeğinden daha değişik bir lezzeti olan bu yemek, demek ki yaratıcı bir kadının elinden çıkmış. Ya çaresizlikten, ya da ne yemek yapacağını  şaşırdığından olsa gerek, bu yemeği bulmuş. Çok ta iyi etmiş, ailece severek yediğimiz bir yemektir . Oğlum küçükken adını hatırlayamazdı, '' yeşil yemek''  derdi. Babam kabak yemeğini pek sevmediği için annem kabuklarını kavurma, içini de mücver yapardı. Mutfakta hiç bir şekilde israf olmuyor, değerlendirmek,  tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Bu yemeği çok sevdiğim için sizlerle paylaşmak istedim. İsterseniz daha fazla lafı uzatmadan yapılışına geçelim yoksa benim yazacaklarım hiç bitmez.
malzemelerimiz :
  1. 4 adet yemeklik kabak
  2. 1 kuru soğan
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ya tere yağı
  4. maydanoz
  5. dereotu
  6. çekilmiş karabiber
  7. tuz
  8. 4 yumurta
    Kabakları güzelce yıkadıktan sonra boydan kabuklarını biraz kalınca keselim. Sonra bunları ince ince kıyalım. Teflon bir tavaya yağımızı alalım ve ısıtalım. Yemeklik doğradığımız soğanı soteleyelim, soğanlar pembeleşince kıydığımız kabak kabuklarını tavaya alalım. Kapak kapatmadan arada bir karıştıralım. Pişmesine yakın bir kasede yumurtaları çırpalım. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra    yumurtaları ekleyelim tavaya ,yine karıştıralım. İnce kıydığımız dere otu ve  maydanozu  ilave edelim. Bir iki karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Yemeğimiz hem kolay hem pratik. Her zaman olduğu gibi mutlaka bir kez olsun deneyin derim. Afiyet olsun herkese, mutfağınızdan mis gibi yemek kokuları çıksın...

                                                                 AFİYET OLSUN
                   

Hiç yorum yok: