KÜTAHYA YÖRESEL YEMEĞİ KABAK KABUĞU KAVURMA
Kütahya'nın, yöresel yemeklerinden, birini daha, tarif edeceğim sizlere. Kabak yemeğinden daha değişik bir lezzeti olan bu yemek, demek ki yaratıcı bir kadının elinden çıkmış. Ya çaresizlikten, ya da ne yemek yapacağını şaşırdığından olsa gerek, bu yemeği bulmuş. Çok ta iyi etmiş, ailece severek yediğimiz bir yemektir . Oğlum küçükken adını hatırlayamazdı, '' yeşil yemek'' derdi. Babam kabak yemeğini pek sevmediği için annem kabuklarını kavurma, içini de mücver yapardı. Mutfakta hiç bir şekilde israf olmuyor, değerlendirmek, tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Bu yemeği çok sevdiğim için sizlerle paylaşmak istedim. İsterseniz daha fazla lafı uzatmadan yapılışına geçelim yoksa benim yazacaklarım hiç bitmez.
malzemelerimiz :
- 4 adet yemeklik kabak
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ya tere yağı
- maydanoz
- dereotu
- çekilmiş karabiber
- tuz
- 4 yumurta
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder