22.02.2013

PATATES KAVURMASI

                               PATATES KAVURMASI

   

                     Geçenlerde hatırlarsınız patates parçacıkları vardı, Sulu köfte yaparken  patates ve havuçları yuvarlarken artan parçalar. Bunları değerlendirmek gerekir demiştim. İşte zamanı geldi, poşete koyup dondurucuya atmıştım. Bu gün çıkardım, çözüldü. Bir kuru soğanı soteleyelim. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Patates ve havuç parçacıklarını  ilave edelim. Kapak kapatmadan kavurmaya devam edelim.
 
 
sulu köfteye hazırladığım toplar, bunları yaparken artan parçacıkları kavuralım
 
 


         Patatesler yumuşayana dek karıştıralım. Tuz ve karabiberini ilave edelim. Servis tabağına alalım ve maydanoz, dere otu, taze soğanlarla süsleyelim.
                                    
 

                         
  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: