PEYNİRLİ GÖZLEME (YUFKALI)
Hepinize merhabalar, arkadaşlar, yine bir hafta sonuna geldik, günler nasıl geçiyor anlamıyorum. Salı günü aldığım yufkaları pratik olarak börek yapmak istedim. İki kişi olduğumuz için bir tepsi börek fazla gelecek. Aslında tembellik ettim itiraf ediyorum. Kütahya 'da bu şekilde kendimiz hamurunu yoğurur, küçük yufkalar halinde kıymalı yada ıspanaklı iç harcı konur, tek tek saçta pişiririz .Haşhaşlı ve sade olursa gözleme denir, Haşhaşsız ve iç harcı olursa ona da şibit denir.
Tarifimizi vermeye başlayalım mı ? Bana kalırsa çenem düşer yazarım da yazarım.
Malzemelerimiz:
- üç yufka (kaç tane yapacaksanız)
-rendelenmiş peynir
-maydanoz kıyılmış
-kıyılmış yeşillik (dere otu, ıspanak, taze nane)
-iki yumurta
hazır yufkayı masanın üzerinde açalım üzerine çırpılmış yumurtaları sürelim. Hazırladığımız iç harcı paylaştıralım,( diğer yufkalara da yetecek kadar) ortasına yerleştirelim.
Yanlarından mektup zarfı gibi kapatalım. Önceden ısınan tavaya alalım. arkalı önlü göz göz olana kadar pişirelim. Piştikten sonra servis tabağında tere yağı ile hafif yağlayalım. Kahvaltı ve ya beş çaylarımıza hazır pratik börek, afiyet olsun...
2 yorum:
Kıymalı olanın tarifini de yazsaydınız iyiydi.Bu haftasonunun spesiyali olarak bunu düşündüm.İçinin hazırlanması nasıldı?
Kıymalı tarifini ayrıca veririm öneriniz için teşekkürler
Yorum Gönder