19.02.2013

HUMUS

          HUMUS (yöresel)

     

                        Bu günlerde nedense, tencere yemeklerinden daha çok, salata türü yemek yapıyorum. Çok sevdiğim için meze türü yemekler daha hoşuma gidiyor. Çocukluğumdan beri annem çok çeşitli yemekler yapardı. Sıcak ,soğuk ve özellikle meze türü yemekler.
          Yaş ilerledikçe çocukluktaki damak tadını arıyor insan. Bu gün dün ıslattığım nohutları haşladım ve humus yapmaya karar verdim. Her zaman ki gibi lafı daha fazla uzatmadan malzemeleri vermeye başlayalım.
  1. İki su bardağı haşlanmış nohut
  2. iki diş sarımsak
  3. bir çay bardağı tahin
  4. bir adet limon suyu
  5. yarım çay kaşığı kimyon
  6. iki yemek kaşığı zeytin yağı
  7. bir çay kaşığı tuz

  


Haşladığımız nohutları ezelim. Doğrayıcıdan da geçirebiliriz, toz haline getirelim. Bir kasenin içinde limon suyu, dövülmüş sarımsak, zeytin yağı, tahin çırpalım. Bu sosu nohut ezmesiyle karıştıralım. Servis tabağına alalım. Üzerine kırmızı biberli yağ  dökelim.
                                                                 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: