9.02.2013

NOHUTLU PIRASA YEMEĞİ

                                           NOHUTLU  PIRASA YEMEĞİ
                 

                    Bu yemeği bir arkadaşım da yemiştim. Kendisi Afyon'luydu..Galiba yöresel bir yemek. İlk defa pişirdim fakat,  ben işkembe ilave ettim. Nohut, pırasa ve işkembe üçlüsü gayet güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Lafı daha fazla uzatmadan hemen malzeme ve yapılışına geçelim.

  •  Haşlanmış nohut
  • bir kuru soğan
  • pırasa
  • havuç
  • haşlanmış işkembe
  • iki yemek kaşığı domates salçası           
  • karabiber
  • tuz
        Tencereye yağımızı ve yemeklik hazırladığımız soğanları soteledikten sonra salçasını biraz kavurduktan sonra pırasa, havuç, en üstte haşlanmış nohut ve işkembeleri ilave edelim.


                            bir çay bardağı suyu koyup ,kapağını kapatalım, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirelim.

                                Yemeğimiz pişti., dumanı üstünde....



Yemeğimizi servis tabağına alabiliriz.

 

Hiç yorum yok: