7.02.2013

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ

                      ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ



                            Bu gün televizyonda,  çok sevdiğim bir sanatçı, imam bayıldı tarifi olarak verdi bu yemeği. Fakat, benim yaz aylarında, sıkça yaptığım, zeytinyağlı patlıcan yemeğinin aynısı. Patlıcanı çiğden, soğan, sarımsak gibi, sebzelerle birlikte pişince, hem hafif hem lezzetli oluyor. İsterseniz hemen malzeme ve yapılışına geçelim:

  • 3-4 orta boy patlıcan
  • Bir adet  kuru soğan(büyük)
  • Bir adet kırmızı ve yeşil biberi
  • Üç adet domates
  • bir baş sarımsak
  • çekilmiş karabiber
  • iki yemek kaşığı zeytin yağı
  • maydanoz
            
  • Patlıcanları alaca soyup, tuzlu suda bekletelim acısı varsa çıksın
  • Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, bir kaba alalım.
  • Sarımsakları ayıklayıp, yıkayalım.
  • Biberleri ve patlıcanları istenilen büyüklükte doğrayalım.
  • Kabuğu soyulan domatesleri küp küp  doğrayalım.
  • Hepsini bir kasenin içinde karıştıralım.
  • karabiber, tuz ve zeytin yağı ilave edelim.
  • Tencereye alalım. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, yarım çay bardağı su ile pişirelim.
  • Sebzeler suyunu salacağı için az su koyalım. Az gelecek olursa, su ilave edelim.
  • Sebzeler pişince servis tabağına alalım. O da sıcaklığında soğutalım.
  • Üzerine maydanoz dalları ile süsleyelim. Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mukemmel bır tarıf,cok pratık,tesekkurler

Unknown dedi ki...

Ben teşekkür ederim.