mutfakta mutluyum
KISIR |
Hanımların, beş çayı sofralarını süsleyen, baş tacıdır kısır. Erkeklerin bir anlam veremediği, kısırın tarihçesi merak edilmektedir. Şaka bir tarafa kısır genelde hanımların altın günü yiyeceği olarak bilinmekte.Yapılışı çok kolaydır. Çeşitli yapılış şekilleri var, bazı yörelere göre değişir. Ben en basit şekliyle anlattım Hemen yapılışına ve malzeme listesine geçelim,
Malzemeleri:
- Bir su bardağı ince bulgur
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- marul
- sızma zeytin yağı
- İki orta boy salatalık
- Bir buçuk çay bardağı sıcak su
- Bir tane kırmızı biber, yeşil biber
mutfakta mutluyum
Şişen bulgurları salça ile yoğuralım, biber salçasıyla da yapabiliriz. Bulgurlar soğuyunca hazırladığımız yeşillikleri karıştıralım. Küçük bir kasenin içinde zeytin yağı, limon ,nar ekşisi çırpalım. Servis tabağına ,marullar üzerine aldığımız kısırın üzerine dökerek gezdirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder