mercimekli pilav yöresel
Mercimekli pirinç pilavını çocukluğumdan beri çok severim. Sizlere de bir fikir olsun diye tarifini yazmak istedim. Normal pirinç pilavını hazırlıyoruz. Bire bir buçuk ölçülerde. Bir taraftan da bir su bardağı ayıklanmış ,yeşil mercimekleri haşlıyoruz. haşlarken içine bir kuru soğanı bütün olarak koyarsanız daha lezzetli oluyor deneyin derim. Pirinç pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakalım. Mercimeklerin suyunu süzdükten sonra, üzerine tane karabiberleri çekelim değirmenle. Pirinç pilavı ile haşlanmış mercimekleri karıştıralım ve kaselere döküp servise hazırlayalım. yanında cacık ve ya yoğurt unutmayın. Afiyet olsun...
3 yorum:
Adminciğim kayınvalidem pilavı hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağda hafifçe pembeleşmiş soğan ve kimyon karışımı gezdirirdi.Onu hatırladım.değişik bir lezzet veriyor.
Güzel olur gerçekten, bir daha ki sefere bu şekilde sos hazırlayalım.Annem pirinç pilavını soğansız yapardı, sadece bulgurlu olanına soğan sotelerdi. Ben de ondan etkilenmiş olacağım ki sade yaptım. İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder