21.01.2013

MERCİMEKLİ PİRİNÇ PİLAVI

                 mercimekli pilav yöresel

             
            


 Mercimekli pirinç pilavını çocukluğumdan beri çok severim. Sizlere de bir fikir olsun diye tarifini yazmak istedim. Normal pirinç pilavını hazırlıyoruz. Bire bir buçuk ölçülerde. Bir taraftan da  bir su bardağı ayıklanmış ,yeşil mercimekleri haşlıyoruz.  haşlarken içine bir kuru soğanı bütün olarak koyarsanız daha  lezzetli oluyor deneyin derim. Pirinç pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakalım. Mercimeklerin suyunu süzdükten sonra, üzerine tane karabiberleri çekelim  değirmenle. Pirinç pilavı ile haşlanmış mercimekleri karıştıralım ve kaselere döküp servise hazırlayalım. yanında cacık ve ya yoğurt unutmayın. Afiyet  olsun...

 

3 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Adminciğim kayınvalidem pilavı hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağda hafifçe pembeleşmiş soğan ve kimyon karışımı gezdirirdi.Onu hatırladım.değişik bir lezzet veriyor.

Unknown dedi ki...

Güzel olur gerçekten, bir daha ki sefere bu şekilde sos hazırlayalım.Annem pirinç pilavını soğansız yapardı, sadece bulgurlu olanına soğan sotelerdi. Ben de ondan etkilenmiş olacağım ki sade yaptım. İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.