MUTFAKTA MUTLUYUM
MUTFAKTA MUTLUYUM |
Taze fasulyeyi kış aylarında, aynı yaz mevsimindeki lezzette pişirmek mümkün. Bunun için yaz sonu aldığımız fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra bol domates rendesiyle ocağın üzerinde biraz sarartıyorum. Soğuyunca torbalara koyuyorum. Dondurucuda en fazla üç ay durabilir. Dolaptan çıkardığımızda çözülmesi için tezgahın üzerine alıyoruz. Yaz aylarında pişirdiğim fasulye yemeğinden farklı pişirdim. Yazın her bir malzemesini çiğden soğanı, sarımsağı ve domatesi karıştırıp, düdüklü tencerede 15-20 dakikada pişiriyorum. Fakat bu dondurucudan çıkardığım fasulyeyi önceden domatesle biraz ocakta çevirdiğim için daha yumuşak. Bu nedenle Zeytinyağında yemeklik doğranan soğanı soteleyelim. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar, hem acısı çıkıyor, hem tatlanıyor. İçinde domatesi bol miktarda var ama, isterseniz bir tatlı kaşığı salça ile de renklendirebilirsiniz. Fasulyeleri tencereye koyalım ve karıştıralım. Sarımsakları doğrayalım iki diş, tuz, çekilmiş karabiber, bir çay kaşığı toz şeker ilave edelim. Yemeğimizi karıştırıp, üzerine bir çay bardağı ılık su koyup, hemen ocağa alıp orta ateşte kapağı kapalı pişirelim.
Piştikten sonra servis tabağına alalım. Zeytin yağı ölçüsü kendinize kalmış az yada çok belirleyebilirsiniz. Ben bir yemek kaşığı koydum.Afiyet olsun.
3 yorum:
ellerinize saağğlıkk...:)
yaz kış çook sewerim faslyeyi..
dondurucular büyük kolaylık sağlıyor biz hanımlara..:)
takipteyim..
sevgiler..
çok teşekkür ederim, aslında hepsini çiğden bol sarımsak ve domatesle pişiririm annem usulü ama dondurucudan çıkınca farklı oldu :)sevgiler...
Yorum Gönder