26.01.2013

SÜTLÜ TATLILAR (TAVUK GÖĞSÜ)

TAVUK GÖĞSÜ


 


              Yalancı tavuk göğsü de denilen bu sütlü tatlı, hem çok hafif, hem çok pratik. Hemen yapılışına geçelim. Önce malzemeleri hazırlayalım.
  • Bir litre süt
  • 4 kahve fincanı un                     
  • yarım paket margarin
  • bir paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi ve tarçın

    
Bir tencerenin içinde margarin eritelim ve ya tere yağını. İsteğinize göre ... Unu ve bir kaşık nişastayı  da ilave edelim, kavrulmadan sütü ilave edelim. Koyulaşınca vanilyayı ilave edelim. Ocağın üzerinden alıp, mikserle çırpalım.
 Önce ıslatalım, sonra cam tepsiye dökelim, yapışmasın.


  Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Buzdolabına koyarken üzerini strech  filmle kaplayalım. Dolap kokusu almasın. Soğuyunca dilimler halinde servis edelim. Üzerine Hindistan cevizi ve tarçın serpelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: