18.03.2013

ÇOBAN KAVURMA -MUTFAKTA MUTLUYUM

                             ÇOBAN KAVURMA

                       



              Merhabalar  arkadaşlar, nasılsınız ? Bu gün biraz gecikmeli olarak geldim. Size rahmetli eşimin, çok güzel pişirdiği, çoban kavurmayı tarif etmek istiyorum. Kısa sürede yapılan, yine pratik et yemeklerinden biri. Hemen yapılışına geçelim .Önce malzemelerimiz :
  • kuşbaşı et
  • Yeşil ve kırmızı taze biber
  • kekik
  • domates
  • tuz

 İlk önce etleri yıkadıktan sonra süzdürelim. Tavada sıvı yağla beraber etleri  soteleyelim. Bir taraftan da biberleri kıyalım, etlere ilave edelim .Hepsini  beraber soteleyelim, en son domatesleri ekleyelim. Biberlerin ve domatesleri çok pişirmeden hafif diri kalacak şekilde en son ekliyoruz. Kekikle tuzunu koyup servis edelim.

      
                                                            AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: