zeytin yağlı yaprak sarma
Zeytin yağlı dolmayı ailece çok sevdiğimiz için yapmaktan büyük bir zevk alırım. Oğlum çok sever diye o küçükken daha sık yapardım. Şimdi geleceği zamanlarda önceden hazırlıyorum. Pek ince sarılmışını sevmedikleri için biraz toplu oluyor benim dolmalar.
Bu dolmayı önceden yapmıştım, fakat, taslakta tamamlanmayı bekliyordu bu gün tamamlayabildim. Anca sizlere sunmak için,. malzemelere geçelim ve yapmaya başlayalım.
iç harcı için:
yemeğin yapılışı:
Isıya dayanıklı derin bir kabın içinde zeytin yağını biraz ısıtalım. Önce dolmalık fıstıkları pembeleştirelim. Ayıklanmış, yıkanmış pirinçleri kavuralım. İki kase pirinç için, iki kase sıcak suyu üzerine dökelim. Bir limon suyu ilave edelim. Kuru nane, şeker, tarçın, tuz ve yeni baharı da ekledikten sonra kapağını kapatalım. Pilav gibi pişirdikten sonra demlenmeye bırakalım.Haşladığımız salamura yaprakları hazırlayalım ve iç malzeme koyalım tek tek saralım. Tencereye dizelim. Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Bir tabak kapatalım ki dolmalar dağılmasın pişerken. Suyunu bir parmak geçecek kadar su koyalım.
suyunu çekene kadar yemeğimizi pişirelim. İç harcı yarı pişmiş, yapraklar da haşlanmış olduğu için yemeğimiz daha çabuk pişecektir. Piştikten sonra zeytin yağı gezdirelim üzerine rengi parlak olsun. Afiyet olsun.
2 yorum:
çok çok severim,nefis görünüyor elinize sağlık..
Teşekkürler canım...
Yorum Gönder