1.03.2013

MANTAR SOTE (BEŞAMEL SOSLU)

                     BEŞAMEL SOSLU MANTAR SOTE

mutfakta mutluyum
 
mutfakta mutluyum
 
 Arkadaşlar,  merhaba sizlere bu gün başımdan geçen bir olayı anlatmadan geçemeyeceğim. Şubat ayının 26 ' sın da  gönderdiğim kargo, oğluma hala ulaşamayınca üzüldüm. Bu gün bütün gün telefon başındaydım .Oğluma soruyorum hala gelmedi diyor, kargo şirketinin genel merkezini kaç defa aradım. Üç şikayette bulundum. En sonunda oğlum şubeye gitti almaya. Hayretler içinde kalmış, bütün gönderiler yerlerde üst üste yığılmış. Yeni taşınmışlar güya, herkes kendi arayıp, buluyormuş. Bu nasıl bir sorumsuzluk anlayamadım. Bir daha yurt içi kargoyla hiç bir şey göndermem. Çok değerli bir şey değildi, ama elektronik eşyalar yerlerdeymiş. Sizleri de uyarmak amacıyla yazdım, yemekle bir alakası yok ama bütün günüm boşa gitti. Lafı daha fazla uzatmadan yemeğimize geçelim. Önce malzemelerimizi hazırlayalım ,
  • Kültür mantarı
  • Bir kuru soğan
  • Kırmızı ve yeşil taze biber
  • isteğe göre tere yağı.
  • Tuz
  • çekilmiş karabiber
          Tavaya tereyağını alalım .Biberleri  ve  mantarları istediğimiz ölçülerde küçültelim. Soğanı piyazlık kıyalım Tavaya önce soğanları hafif pembeleşene kadar, daha sonra biberleri ve en son mantarları alalım. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Mantar sotemizi karıştırarak pişirelim.
     
            Bir taraftan da beşamel sosumuzu hazırlayalım.
Malzemelerimiz :
  • İki çorba kaşığı un
  • 50 gr tere yağı
  • Üç su bardağı süt
  • tuz, karabiber
  • Kaşar peyniri rendesi
yapılışı :

Bir tencerede önce tere yağı ve unu hafif un kokusu çıkana kadar kavuralım. Daha sonra sütü karıştırarak pişirelim. Topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.  Koyulaşınca tuzunu  ve çekilmiş karabiberini ekleyelim. Altını kapatalım. Isıya dayanıklı fırın kabına mantar sotemizi yerleştirelim.
Üzerine beşamel sosu dökelim ve fırını 200 derece ye ayarlayalım. Üzerine kaşar peyniri rendesini unutmayalım. Kızarınca fırından çıkartalım. Servise hazır, afiyet olsun


AFİYET OLSUN
Mutfakta mutluyum


                           










1 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika bir tarif. Emeginize saglik:)