3.03.2013

ETLİ LAHANA DOLMASI (GÜVEÇTE)

                     ETLİ LAHANA DOLMASI   ( GÜVEÇTE )   

güveçte etli lahana dolması
           Arkadaşlar merhaba, bu gün sizler için etli lahana dolmasını seçtim. Kendim pişirmesini ve yemesini çok sevdiğim için,sizlerin de sevdiğinden eminim.  Toprak güveç te  daha bir lezzetli oluyor. Eğer bu şekilde pişirmediğiyseniz, mutlaka deneyin derim. İsterseniz, her zaman olduğu gibi, hemen yapılışına geçelim. Önce malzemelerimizi hazırlayalım.
iç harcı:
  • 500gr dana kıyması
  • yarım çay bardağı pirinç
  • bir yemek kaşığı ince bulgur
  • bir yemek kaşığı salça
  • nane
  • kekik
  • maydanoz
  • dereotu
  • çekilmiş karabiber
  • kimyon
  • tuz
  • bir kuru soğan
  • dolmalık beyaz lahana

       İç harcını derin bir kapta hazırlayalım. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatalım ve lahananın yapraklarını parçalanmadan haşlayalım. Başka bir yolu daha var. Lahananın altındaki kök kısmını oyup çıkaralım. Oyduğumuz yer alta gelecek şekilde tencere veya  tepsideki, kaynayan suyun içine oturtalım. Yapraklar açılır. Yırtılmadan çıkarılır. şeritlere iç harcı koyalım üçgen şeklinde saralım. Toprak güveci yağladıktan sonra üçgen dolmalarımızı yerleştirelim.
 üzerine sıvı yağ veya tere yağı salçalı su üzerini örtecek kadar koyalım, üzerine bir tabak kapatmayı unutmayalım. Pişirmeye başlayalım.




                                                                              

                      AFİYET OLSUN

                                                        

2 yorum:

Unknown dedi ki...

mmmm nasıl da güzel gözüküyor,hem de güveçte :)
Ellerinize,emeğinize sağlık..
Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim, sevgiler...