ETLİ LAHANA DOLMASI ( GÜVEÇTE )
güveçte etli lahana dolması
Arkadaşlar merhaba, bu gün sizler için etli lahana dolmasını seçtim. Kendim pişirmesini ve yemesini çok sevdiğim için,sizlerin de sevdiğinden eminim. Toprak güveç te daha bir lezzetli oluyor. Eğer bu şekilde pişirmediğiyseniz, mutlaka deneyin derim. İsterseniz, her zaman olduğu gibi, hemen yapılışına geçelim. Önce malzemelerimizi hazırlayalım.iç harcı:
- 500gr dana kıyması
- yarım çay bardağı pirinç
- bir yemek kaşığı ince bulgur
- bir yemek kaşığı salça
- nane
- kekik
- maydanoz
- dereotu
- çekilmiş karabiber
- kimyon
- tuz
- bir kuru soğan
- dolmalık beyaz lahana
üzerine sıvı yağ veya tere yağı salçalı su üzerini örtecek kadar koyalım, üzerine bir tabak kapatmayı unutmayalım. Pişirmeye başlayalım.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
mmmm nasıl da güzel gözüküyor,hem de güveçte :)
Ellerinize,emeğinize sağlık..
Sevgilerimle..
Teşekkür ederim, sevgiler...
Yorum Gönder