7.03.2013

ETLİ PAZI DOLMASI

                                          PAZI DOLMASI

 
ETLİ PAZI DOLMASI
 
 
Arkadaşlar merhaba, yeni bir gün de, yine  geçip gitmekte .Günlerin, haftaların, hızına yetişemez olduk. Sağlıklıysanız koşuşturuyorsanız, zamanla yarışıyorsunuz, ama yaşlılar, hastalar için zaman geçmek bilmiyor. Hastaneler ve evlerde yatan tüm hastalara acil şifalar diliyorum. Sağlıklı olalım da varsın yorulalım. Hemen yemeğimize geçelim.
         Arkadaşlar, bu gün sizler için, pazardan aldığım pazı yapraklarıyla sardığım, etli dolmanın yapılışını tarif etmek istiyorum.
Önce malzemelerimiz :
  1. 250gr dana kıyma
  2. iki kaşık pirinç
  3. bir kuru soğan
  4. maydanoz, dere otu
  5. bir yemek kaşığı ince bulgur
  6. bir yemek kaşığı sulandırılmış salça
  7. tuz ve çekilmiş karabiber
 
 

 
Dolmanın iç harcını hazırlayalım. Soğan, maydanoz, dere otu ,pirinç,  ince bulgur, karabiber, salçalı su ve tuz  harmanlayalım. Sıcak su dolu bir tencerede pazı yapraklarını hafif haşlayalım. Soğuyunca sarmaya başlayalım. Tencereye dizelim ,üzerine sıvı yağ koyalım isteğe göre. İki çay bardağı ılık su ile  kapağı kapalı bir şekilde pişirelim. pişirelim .Servis  tabağına alalım yoğurtla süsleyelim.
  
 
  AFİYET OLSUN
 
 
 
 

Hiç yorum yok: