4.03.2013

TARHANA ÇORBASI

                             TARHANA ÇORBASI


                          Merhaba arkadaşlar, hepinize mutlu haftalar diliyorum. Soğuk kış günlerinde , sıcacık naneli tarhana çorbası, yanında turşu iyi gider bence. Çorbamızın yapılışı çok basit, her kesin bildiği bir tarif,ama , ben bilmeyen arkadaşlar için,biraz açıklama yapmak istiyorum. Her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi vardır, Her kadının da kendine göre yöntemleri değişiktir. Birinci yöntem, bir kasede tarhanayı soğuk suyla ezip, kaynamış salçalı suyun içine karıştırılır. İkinci yöntem ise tencere de yağı ve salçayı biraz kavurduktan sonra, soğuk suya tarhanayı ezerek karıştıralım.  Size hangi yöntem kolay gelirse, o şekilde pişirin. Önce malzemelerimizi hazırlayalım:
  • Beş yemek kaşığı tarhana
  • Beş su bardağı soğuk su veya et suyu
  • Bir yemek kaşığı salça
  • kurutulmuş nane
  • tuz



İkinci yöntem, yağı tencereye alalım. Bir yemek kaşığı salçayı kokusu çıkana kadar , ocakta kavuralım. Üzerine soğuk su ve ya et suyu koyalım. Tarhanayı ilave edelim. Topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Bir iki taşım, kaynadıktan sonra, altını  kapatalım. Servis edeceğimiz zaman, üzerine kurutulmuş nane ovalayalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: