8.01.2013

ELMA TATLISI

ELMA TATLISI

KREMALI ELMA TATLISI
 

Severek yiyebileceğimiz hafif bir tatlı. Yemekten sonra canımız tatlı çektiğinde, bu çok pratik tatlıyı deneyebilirsiniz.

 
 
Arzu ettiğimiz kadar elmayı kabuklarını soymadan ikiye bölelim.İçini temizleyip ,tencereye alalım. Her elma yarısının üzerine üzerine, iki yemek kaşığı şeker ilave ederek ,
 
 
üzerini örtecek kadar su ilave edip, haşlamaya bırakıyoruz. Kabuk tarçın, karanfil koyabiliriz, arzu edilirse. Elmalar yumuşadığında ocağın altını kapatalım, dağılmasın...

piştikten sonra vanilyalı kremayı üzerine dökelim. Tarçın, dövülmüş ceviz parçalarıyla süsleyelim. Kremayı döktükten sonra, dolapta soğutmaya bırakalım.

malzemelerimiz
  1. 4-5 elma        
  2. Her elma için iki kaşık şeker
  3. Bir paket hazır vanilyalı puding ( yada vanilyalı kremayı kendimiz pişirebiliriz.)
  4. Kabuk tarçın karanfil ve  öğütülmüş ceviz parçaları


 



 

Hiç yorum yok: