6.01.2013

BAL KABAĞINDAN KUPLAR




Bal kabağından kuplar

Bal kabağıyla yaptığımız tatlı çeşitlerinden... kremşanti ve puding karışımı nefis oluyor ,denemenizi tavsiye ediyorum...

 Bir kilo bal kabağı -Bir buçuk su bardağı toz şeker - Kabak tatlısını daha önce paylaşmıştım. Yıkayıp, kabuklarını kestiğimiz bal kabağını, küçük parçalara ayırdıktan sonra, tencereye diziyoruz. Üzerine toz şekeri serpiyoruz.  hemen pişirmek  istiyorsak, bir fincan su ekleyerek pişiriyoruz.     Kremasını hazır vanilyalı pudingle de yapabilirsiniz. Kendimiz yapacak olursak;  kremanın malzemeleri şöyle,  iki buçuk su bardağı süt-bir çay bardağı toz şeker -bir tatlı kaşığı nişasta-bir paket kremşanti bir paket vanilya iki çorba kaşığı un bu karışımı muhallebi halinde karıştırarak  pişirip, soğutmaya bırakıyoruz. Kremşantiyi bir bardak sütle bir poşetini iyice koyulaşana kadar robotta  çırpıyoruz.
          Önceden  pişirip, soğuttuğumuz bal kabağı tatlısını çukur bir kapta eziyoruz. Krem haline gelene kadar, kupların içine önce kabak ezmesini , daha sonra muhallebiyi ve yine bal kabağı ezmesi ve en üstte dolaptan çıkardığımız, kremşantiyi koyuyoruz. Arzu ederseniz, hemen yiyebilirsiniz. Buzdolabında  hazır halde, gelecek konuklara ikram için  soğumasını bekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN
 
      




Hiç yorum yok: