29.06.2013

Taze börülce salatası (taratorlu )

                    TARATORLU TAZE BÖRÜLCE SALATASI





   Merhabalar, yaz gelince, salata türü yemekler, yemek farz oldu. Fethiye de havalar oldukça sıcak. Pazardan aldığım her tür sebzeyi haşlayıp, salata haline getiriyorum. Taze börülceyi  Kütahya'da bulamadığım için, pişiremiyordum. Ama, Kuş adasına her gittiğimizde Esen ablam,( rahmetli eşimin ablası ) Buzdolabında mutlaka bulunur.. Özellikle mangal, ızgaraların yanında çok yakışıyor. Ayrıca, ablamın yemeklerinden de, tarifler vereceğim. Çünkü , yemekleri nefis olur. sırada bir kaç taslak hazır. Sırayla yayınlamayı düşünüyorum. Bu biraz, az sonraaa der, gibi oldu. Evet arkadaşlar, her zaman ki gibi, çenem düştü tarife daha gelemedik. Hemen malzemelere geçelim biz en iyisi..İlk önce :
  • Taze börülce bir kilogram
  • tuz
  • su
Börülceler haşlayalım, bir miktar tuz ilavesiyle, yumuşadığında soğumaya bırakalım.




  • Yarım su bardağı sızma zeytin yağı
  • iki limonun suyu
  • bir büyük baş sarımsak dişleri dövülmüş
  • tuz

Derin bir çırpma kabında, çırpıcıyla bembeyaz olana kadar, çırpalım. Kıvamı da koyulaşınca bırakalım.







                       Haşladığımız börülcelerin üzerine gezdirelim taratoru. Karıştırdıktan sonra kapaklı borcamla buzdolabında, bir süre bekletelim. Tadı daha güzel olması için, damak zevkinize göre tuzunu ,ekşisini kendiniz ayarlayabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

ENFES KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM.

Unknown dedi ki...

Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.Özellikle buzdolabınızda hazır bulundurursanız,ani bir misafir baskınında kurtarıcınız olur.

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun takipte kalın