KÜTAHYA MANTISI (FIRINDA)
Merhabalar Fethiye'den kucak dolusu sevgiler. Çocukları karne alan blog annelerini tebrik ediyorum. Ben de o günlerimizi özlüyorum .Oğluşumun üniversite bitti, malum üç yıldır iş hayatı, bir de askerlik eklendi, nasıl dayanırım bilmem. Darısı, siz genç annelerin, başına diyorum. Güzel telaşeler bunlar, karne günü, mezuniyet, askerlik...Askerlik deyince, yine içim fena oldu. En iyisi ben, bu günkü , yemeğim hakkında bilgi vereyim.
Geçen hafta, yeğenim Ebru , bize sürpriz yaptı, Fethiye 'ye geldi, annemin mutluluğuna diyecek yoktu, ne hastalık kaldı ne ağrı... Arada, böyle molalar vermek gerek hayatta...Giderken gözlerinin içi gülüyordu...
Fakat kepekli undan yaptık. Önce malzemeleri hazırlayalım.
kıymalı iç harcı :
Hamuru için:
- dört su bardağı kepekli un
- bir yumurta
- kulak memesi yumuşaklığında yoğurmak için su
- bir tatlı kaşığı tuz
çok ince olmamak şartı ile yufkalarımızı açalım. Bıçakla karelere bölelim ve ortalarına harçtan kapanacak şekilde yerleştirelim. Küçük bohçalar halinde uçlarını bastırmadan birleştirelim. Yağlı fırın tepsisine, sıkışık bir şekilde, dizelim.175 derece de kızartalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tere yağı kızdırıp dökelim.
Tereyağına kırmızı toz biber ve karabiber ilave etmeyi unutmayalım. Afiyet olsun, görüşmek üzere...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder