29.05.2013

ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

                                  ÜZÜMLÜ KEK


     Sıcacık, içimizi ısıtan, güneşli bir günde Fethiye'den merhabalar...Bu gün nedense bloğum için, yemek yapmaktan çok, canım kek ve poğaça yapmak istedi. Artık hep zeytinyağlı ve sebze yapmaktan biraz farklı olsun istedim. Bildiğimiz klasik tarifler her an elinizin altında olan malzemelerle ,hani çay suyunu koyup, çay demini alana kadar yapılanlardan. Önce kek tarifine geçelim ve malzemelerimizi hazırlayalım.
















  • 4 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • portakal rendesi

Yapılışı : İlk önce hepimizin bildiği gibi, fırınımızı 175 derece ye getirip ısıtalım. Kek kalıbını yağlayalım .Artık  malzemelerimizi derin bir kabın içinde,  çırpma zamanı geldi. Önce yumurtaları, daha sonra şekerle beraber, beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Toz şeker, elimize tane tane gelmemeli.
           Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyelim bu karışıma.  Kabartma tozuyla birlikte elenmiş unun yarısını koyalım. Ayrı bir kabın içinde, unladığımız  üzümleri ve cevizleri de ekleyelim. Unun diğer kalan kısmını da karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbına boşaltalım eşit miktarda. Fırında yaklaşık 35-40 dakikada pişirelim.Alt üst eşit pişirme ayarında pişirelim ki kurumasın. Tepsiyi tam ortasına koyalım. Pişene dek kapağı açmayalım. Piştiğine emin olmak için en yüksek kabaran yerine bir kürdan batıralım.Kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok: