31.03.2013

Köfte tava

     KÖFTE TAVA

 

                     Arkadaşlar merhabalar, hepinize. Benim yolculuk günü, yaklaştıkça heyecanlanıyorum. Oğlumu ,haliyle çok özledim. Ablam ve üç yeğenim de  İstanbul da ,onları görmek için,  sabırsızlanıyorum. Onlar da yazın Fethiye ye gelmişlerdi, yaklaşık yedi- sekiz aydır görüşemiyoruz. Annem benden heyecanlı, hem uçağa binme heyecanı sardı şimdiden, halbuki bu kaçıncı olacak ama ,yine de panik yapıyor. Bir de yeğenimin yeni bir bebeği oldu, onu görmek için sabırsızlanıyor. Yani torununun çocuğu ,torunlar çok seviliyor derdi eskiden ,şimdi torunların çocukları daha çok seviliyor diyor. Allah bizlere de göstersin. Anneme yaşama sevinci veriyor bu yeni bebişler.  Daha fazla lafı uzatmadan bu günkü köftemin tarifine geçmek istiyorum. Önce malzemelerimizi hazırlayalım.
  • köftelik dana kıyma
  • bir kuru soğan
  • bir yumurta sarısı
  • maydanoz
  • bayat ekmek içi
  • çekilmiş karabiber, tuz
  • domates dilimleri
  • biber dilimleri








  Köftelik harcı, bir kaba alıp, klasik köfte hamuru gibi yoğuralım. Bir süre buzdolabında dinlendirirsek, daha lezzetli olur. Daha sonra elimizde şekil verelim ve teflon tavada nerdeyse yağsız arkalı önlü pişirelim. Yapışmaması için çok az yağlayabilirsiniz. Köfteler kızarınca, üzerine dilimlenmiş domates ve biberi ekleyelim. Kapak kapatıp, biber ve domatesin hafif pişmesine yakın altını kapatalım. En son olarak kekik dökelim ve servis tabağına alalım.. Köfteler daha yumuşak ve lezzetli oluyor mutlaka demenizi tavsiye ederim. Yanında ayran yapmayı unutmayın. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: