Arkadaşlar merhabalar ,bu gün, oğlumun yaptığı bir yemek tarifini veriyorum. Organik tarım için gittiği Belçika'da, kaldığı çiftlikteki mutfakta yapmış.,Organik sebzelerle yaptığı, bir yemek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Oğlumun bana aktardığı gibi, ben de sizlere yazıyorum. Resimler de kendisine aittir
Malzemeler:
1-üç-dört orta boy kabak
2-bir büyük soğan
3-iki-üç domates
4-bir su bardağı haşlanmış nohut
5-iki-üç dal fesleğen
6-bir çay bardağı zeytin yağı
7-bir çay kaşığı tuz
8-bir çorba kaşığı salça
Yemeklik kuru soğanı, zeytinyağında soteleyelim. Bir kaşık salçayı ilave edelim ve bir kaç kez karıştıralım. Kabakları da ilave edelim. En son haşlanmış nohutu ve kabukları soyulmuş domates dilimlerini ekleyelim. Baharatları ve fesleyeni de koyduktan sonra pişmeye bırakalım. Suyunu ayrıca koymaya gerek yok, domatesin suyuyla yemek pişiyormuş. Kapağını kapatıp, pişmeye bırakalım. Yemeğimiz pişinceye kadar, suyuna dikkat edelim ki dibini tutmasın. Ben mutlaka deneyeceğim size de tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun ,yeni tariflerde görüşmek üzere...
2 yorum:
ellerinize sağlık.. Çok beğendim.
Teşekkür ederim Nursevin hanım,oğlum yapmış,ama ben de denedim çok nefis oluyor,tavsiye ederim.
Yorum Gönder