24.04.2013

ETLİ YAPRAK SARMA ( TAZE BAĞ YAPRAĞINDAN )

   YAPRAK SARMASI ( ETLİ )


 
       Merhabalar  arkadaşlar, kısa bir aradan sonra yine buradayım. Kaç gündür yazmak istiyorum, bir türlü tamamlayamadım tarifimi.
 Yeni bir hafta başladı derken, yine ortalarına geldik, hızlı geçen günlerle bizler de yarışır olduk. Lafı daha fazla uzatmadan, yemeğimizin tarifine geçelim.
 
  • 300 gr dana eti kıyma
  • yarım su bardağı pirinç
  • maydanoz ince kıyılmış
  • çekilmiş karabiber, tuz
  • dere otu ince kıyılmış
  • iki tane kuru soğan  
  • 300 gr bağ yaprağı
 

 
 
 
 
Dolma içini hazırlayalım önce. Kıymanın içine yemeklik doğradığımız soğanı, maydanozu, dere otunu  ve baharatları karıştıralım. Bir yemek kaşığı domates salçası ilave edelim. Yaprakları (pazardan taze aldığım için, sıcak suda, bir taşım kaynattım )Salamura yaprakların tuzu olduğu için iyi yıkamak gerekir. Düz bir zemin üzerinde yaprakları düzgünce serip saralım.




Yaprakları sardıktan sonra, düz bir tencereye dizelim. Üstüne üç kaşık sıvı yağ gezdirelim. Porselen tabağı kapatalım üzerine. Üzerine örtecek kadar, suyunu ilave edelim. Kapağını kapatalım ve pişirelim. Suyunu çekip, piştiğinde servis tabağına alalım ve üzerine yoğurtla servis yapalım.
 
 
 
 
 
afiyet olsun