13.01.2013

ÜÇ KATLI SALATA

MUTFAKTA MUTLUYUM

 
 
 


Salatanın yapılışını Oktay Ustadan öğrenmiştim. Görünüşü güzel olduğu kadar, lezzeti de çok güzel. Denemenizi tavsiye ederim. Yapılışı çok kolay hemen yapılışına geçelim.
malzemeler :
  1. 4 tane iri patates
  2. 3 Havuç
  3. Kırmızı pancar turşusu
  4. maydanoz
  5. karabiber,tuz
  6. Üzeri için arzu edilirse sarımsaklı yoğurt
yapılışı :
  • Patatesleri haşlayıp,  püre haline getirelim.
  • Havuçları bir kabın içerisinde rendeleyelim.
  • İki büyük kuru soğanı yemeklik doğrayıp, bir tavanın içinde sıvı yağla (zeytin yağı)soteleyelim.
  • Daha sonra bu sotelenmiş soğanı, iki ayrı kaba ayıralım.
  • Birine rendelediğimiz havuçları karıştıralım, ocakta bir kaç defa çevirelim..
  • Diğer kapta ise, püreyi soğanla harmanlayalım, yine ocağa alıp, birkaç kez karıştıralım.
  • Kırmızı pancar turşusunu parçalayıcıdan geçirip, suyunu süzelim.
  • Bir kek kalıbını ıslatalım ve içine önce patates püresinden kaşıkla bastırarak koyalım.




  • İkinci kata havuç rendesi yine kaşık yardımıyla bastırarak koyalım.
  • Üçüncü kata ise yine püreden koyalım.
  • En son kata ise kırmızı pancardan koyalım.
  • 30 dakika buzdolabında bekletelim
  • Dolaptan çıkınca düz bir servis tabağına ters çevirelim.
  • (çevirmeden önce bir bıçakla kenarlarını, yapışan yerler varsa, parçalanmaması için kenarlarını rahatlatalım.)






AFİYET OLSUN
 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor

Unknown dedi ki...

Denemenizi tavsiye ederim,teşekkürler...