MUTFAKTA MUTLUYUM
Salatanın yapılışını Oktay Ustadan öğrenmiştim. Görünüşü güzel olduğu kadar, lezzeti de çok güzel. Denemenizi tavsiye ederim. Yapılışı çok kolay hemen yapılışına geçelim.
malzemeler :
- 4 tane iri patates
- 3 Havuç
- Kırmızı pancar turşusu
- maydanoz
- karabiber,tuz
- Üzeri için arzu edilirse sarımsaklı yoğurt
- Patatesleri haşlayıp, püre haline getirelim.
- Havuçları bir kabın içerisinde rendeleyelim.
- İki büyük kuru soğanı yemeklik doğrayıp, bir tavanın içinde sıvı yağla (zeytin yağı)soteleyelim.
- Daha sonra bu sotelenmiş soğanı, iki ayrı kaba ayıralım.
- Birine rendelediğimiz havuçları karıştıralım, ocakta bir kaç defa çevirelim..
- Diğer kapta ise, püreyi soğanla harmanlayalım, yine ocağa alıp, birkaç kez karıştıralım.
- Kırmızı pancar turşusunu parçalayıcıdan geçirip, suyunu süzelim.
- Bir kek kalıbını ıslatalım ve içine önce patates püresinden kaşıkla bastırarak koyalım.
- İkinci kata havuç rendesi yine kaşık yardımıyla bastırarak koyalım.
- Üçüncü kata ise yine püreden koyalım.
- En son kata ise kırmızı pancardan koyalım.
- 30 dakika buzdolabında bekletelim
- Dolaptan çıkınca düz bir servis tabağına ters çevirelim.
- (çevirmeden önce bir bıçakla kenarlarını, yapışan yerler varsa, parçalanmaması için kenarlarını rahatlatalım.)
AFİYET OLSUN |
2 yorum:
çok güzel görünüyor
Denemenizi tavsiye ederim,teşekkürler...
Yorum Gönder