15.01.2013

POŞETTE KARNABAHAR

POŞETTE KARNABAHAR





Sebzelerin sağlığımız için, ne kadar faydalı olduğunu, yaş ilerledikçe, daha farkında olduğumuz bir gerçek. O nedenle, sebze yemekleri hemen her gün, soframızda. 
Kış sebzelerinden karnabaharı fırında, poşetin içinde denediniz mi bilmiyorum ama, tavsiye ederim.,mutlaka deneyin. Tadına doyum olmuyor. Karnabaharı , daha önceleri, haşlanırken, kokusu evi sarar, kızartınca ağır olur, pek severek yemezdim. Ama bu  pişirme yöntemiyle , severek yemeğe başladım. Poşete koyup, fırında piştiği zaman ,  daha hafif bir yemek oluyor ,evimizde kokmuyor. Hem daha sağlıklı beslenmiş oluyoruz.. Gelelim yapılışına ,
  • Orta boy bir karnabahar
  • Bir kuru soğan
  • İki havuç
  • İki diş sarımsak
  • maydanoz
  • sızma zeytinyağı
  • üzeri için yoğurt
Önce derin bir kabın içinde, yıkadığımız sebzeleri doğrayıp karıştıralım. Tuz ve karabiber ilave edelim. Kuru soğanı dörde bölelim, sarımsağı koyalım. Karnabahar, havuç dilimleri hepsini harmanlayıp, fırın poşetine yerleştirelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp, pişmesi için tepsiyi yerleştirelim.
Fırından çıkınca poşeti açalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sızma zeytinyağı ile afiyetle yiyelim.


 

Hiç yorum yok: