POŞETTE KARNABAHAR
Sebzelerin sağlığımız için, ne kadar faydalı olduğunu, yaş ilerledikçe, daha farkında olduğumuz bir gerçek. O nedenle, sebze yemekleri hemen her gün, soframızda.
Kış sebzelerinden karnabaharı fırında, poşetin içinde denediniz mi bilmiyorum ama, tavsiye ederim.,mutlaka deneyin. Tadına doyum olmuyor. Karnabaharı , daha önceleri, haşlanırken, kokusu evi sarar, kızartınca ağır olur, pek severek yemezdim. Ama bu pişirme yöntemiyle , severek yemeğe başladım. Poşete koyup, fırında piştiği zaman , daha hafif bir yemek oluyor ,evimizde kokmuyor. Hem daha sağlıklı beslenmiş oluyoruz.. Gelelim yapılışına ,
- Orta boy bir karnabahar
- Bir kuru soğan
- İki havuç
- İki diş sarımsak
- maydanoz
- sızma zeytinyağı
- üzeri için yoğurt
Fırından çıkınca poşeti açalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sızma zeytinyağı ile afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder