14.01.2013

ISPANAKLI RULO

 

ISPANAKLI CEVİZLİ VE KIRMIZI BİBERLİ RULO

 
 
 


                     Bu tarifi ilk aldığımda,  acaba güzel olur mu ? nasıl olur?  Kafamda bir çok soru işareti vardı. Doğru seçim yaptığımı, denemeden bilemezdim.
 İşlemler bittikten sonra tadına bakarken, ağzıma gelen közlenmiş kırmızı biberin tadı , çekilmiş ceviz, peynir o kadar uyumlu olmuş ki iyi ki yapmışım dedim.. Bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum, beş çayı ikramlarımızda   ve ya yemek çeşitlerimizi  zenginleştirebilirsiniz. Hem çok hafif, hem çok lezzetli ...
Malzemeleri şöyle sıralayabiliriz :










  1. üçyumurta
  2. bir demet ıspanak yaprağı
  3. tuz, karabiber
  4. bir paket kabartma tozu
  5. üç yemek kaşığı un
  6. sürülebilen peynir (ben beyaz peynir rendeledim)
  7. üç tane közlenmiş kırmızı biber
  8. iki diş sarımsak
  9. bir çay bardağı ceviz




 

Yapılışı :
  • Bir demet ıspanağı yıkayıp ayıklayalım. Sıcak suyun içinde beş dakika bekletelim. Ispanakları süzüp, soğuduktan sonra, doğrayıcıdan geçirelim. Bu ıspanak ezmesini bir kabın içine alalım. 
  • Ayrı bir kapta üç yumurtayı çırpalım, ıspanak ezmesiyle karıştıralım.
  • Üç yemek kaşığı un ve bir paket kabartma tozunu da karıştıralım bu karışıma.
  • Tuz ve karabiber ilave edelim.
  • İyice karıştıralım, bu hamurlu ıspanaklı karışımı
  •  Tepsiye pişirme kağıdı serelim ve bu hamuru ince bir şekilde yayalım. 
  • Fırını önceden 180 derece de ısıtalım.
  • Ispanaklı tuzlu kekimizi fırına koyalım.
  • Kısa sürede piştiği için, başından ayrılmayalım. Çok katılaşmadan, yani çok kızarmadan çıkaralım fırından.
  • Ayrı bir kabın içinde hazırladığımız közlenmiş kırmızı biber ,ceviz ve peynir doğrayıcıdan geçirilmiş olacak.(iç malzeme )

  • Bu iç malzeme ıspanaklı kekin üzerine eşit bir şekilde sürelim.
  • Fırın kağıdı yardımıyla rulo haline getirelim.
  • Dilimler halinde kesip, servis tabağına alalım.

 
 
AFİYET OLSUN
 
 

Hiç yorum yok: