Kabak Sarması
Kabak sarması yemeğini, arkadaşımdan yıllar önce öğrenmiştim. O yıllarda sık sık pişiriyordum.. Eşim de kabak yemeğinin her çeşidini, çok sevdiği için, sık sık yapıyordum. Geçenlerde annem hatırlattı, ne zamandır bu yemeği pişirmediğimi farkettim. Az önce yemeğin adını yazdım, netten araştırayım derken, yöresel bir yemek olduğunu fark ettim. Bitlis yöresine aitmiş. Ben de yeni öğrendim.
YAPILIŞI: Bir kilo yemeklik kabak iyice yıkandıktan sonra dış kabukları kazınır. Boydan, ince ince dilimler halinde, kesilir. Resimde görüldüğü gibi. Tuzlu ılık suda bir süre bekletilir. Ayrı bir kapta iç malzeme hazırlanır.
malzemeler: 250gr kıyma -bir yemek kaşığı pirinç-iki yemek kaşığı ince bulgur -bir yemek kaşığı domates salçası- maydanoz -nane-karabiber karıştırılarak yoğrulur.
kabaklar yumuşadığında, iç malzemeler koyup,, küçük rulolar halinde saralım. Fırın tepsisi büyük gelebilir ,o yüzden ısıya dayanıklı bir cam kabın içerisini yağlayıp, yaptığımız küçük ruloları biraz sıkışık bir şekilde yerleştirelim. Üzerine bir çay bardağı ılık su ve salça ve bir yemek kaşığı sıvı yağlı karışımı üzerlerine dökelim. 175 derce fırında pişirelim.AFİYET OLSUN |
2 yorum:
Güzel ve farklı görünüyor tarifiniz elinize sağlık.
çok teşekkür ederim, sevgiler...
Yorum Gönder