8.01.2013

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

 KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Köy pazarından aldığım kırmızı pancarları, iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soydum ve üzerini örtecek kadar su koyup haşladım. Biraz tuz ilave ettim. Bir taraftan da sarımsak ve sirkeli sos hazırladım. Yumuşayana kadar haşladım ve kavanoza aldım. Üzerine sarımsaklı sirkeyi döküp ,çalkaladım. Biraz bekledikten sonra, tadı gittikçe güzelleşiyor. Bazen dolapta hazır olursa yeşil salatanın içine bile koyuyorum. Hem renk, hem lezzet veriyor, tavsiye ederim. malzemeler:    Bir kilo kırmızı pancar, yarım su bardağı  sirke, iki diş sarımsak ve tuz. afiyet olsun...




2 yorum:

Unknown dedi ki...

Şimmdi yaptım.Teşekkür ederim.Çok pratik ve lezzetli.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık, afiyet olsun