10.01.2013

KÖFTELİ NOHUT YEMEĞİ

      mutfakta mutluyum 

 
 

Bu yemeğin tarifini, çok sevdiğim arkadaşım, Süheyla 'dan almıştım. Zaman zaman, aklıma geldikçe pişiririm. Özellikle kış aylarında  turşuyla  birlikte nefis oluyor. Ben iki kişi olduğumuz için küçük bir tencerede pişirdim Arzuya göre ölçüleri kendiniz ayarlayabilirsiniz
 
 
Yapılışı: Bir gece önceden, büyük bir kase de ıslattığımız nohutları ertesi gün haşlayalım. Suyuna kimyon koymayı unutmayın. Gaz yapmasını önlemek için.  Ayrı bir kabın içerisine 250 gr köftelik kıyma, tuz, karabiber, maydanoz karıştırıp, iyice yoğrulur. Küçük toplar halinde unlu tepsiye alınır
 
 
Tencereyi ocağa alalım, içine sıvı yağı ve yemeklik doğradığımız bir kuru soğanı ilave ederek ,soteleyelim. Bir yemek kaşığı salça ilavesiyle et suyunu tencere de kaynatalım. Kaynattığımız salçalı et suyuna, önce haşladığımız nohutları  daha sonra unlu köftelerimizi tencereye ikişer üçer atalım. Kapağı yarım kapatarak ,pişmesini bekleyelim. Pişmesine yakın mutfakta mis gibi bir koku yayılmaya başlıyor.  İşte o zaman anlıyorsunuz ki yemek pişmiştir. Köfteler pişinceye kadar kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun...                                                                                          
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok: