BARBUNYA YEMEĞİ ( ZEYTİNYAĞLI )
Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar...
Bir haftalık İstanbul yolcuğum sona erdi ve bazı nedenlerden dolayı erken döndük Annemle sevdiklerimizi gördük, kucaklaştık en azından. Hafta içi çalıştıkları için anca pazar günü gelebildiler yeğenlerim. Biz de ablamla, onlar gelmeden hazırlıklarımızı yaptık. Oğlum ve yeğenlerimi dört gözle bekledik, masamızı hazırladık .
masamızın resmini çekip, sizlerle paylaşmak istedim doğrusu. Daha zeytinyağlı lahana dolmalarımızda vardı, lahananın azizliğine uğradık. Lahana yaprakları, kalın olmakla beraber, piştikten sonra rengi karardı. Bütün emeklerimiz boşa gitti. Demek ki nasip değilmiş. Ama olsun. Bütün aile bir arada yemek yemek , yine de çok güzel...
Gelelim zeytinyağlı barbunya yemeğine. Bu yemeği, İstanbul'a gitmeden bir gün önce, pişirmiştim fakat, yayınlayamamıştım. Yazın, Fethiye pazarından aldığım, barbunyaları ayıklayıp, dondurucuya koymuştum. Bir an önce tüketmek gerekli biliyorsunuz, üç haftadan fazla dolapta bekletmemek lazım. Önce malzemelerimizi hazırlayalım ve daha sonra kısaca tarifine gelelim.
2 yorum:
en sevdiğim zeytinyağlılardan biridir,ellerine sağlık..
çok teşekkürler canım, ben de çok severim...
Yorum Gönder