TAS KEBABI
Güneşli pırıl pırıl, bir gün de Fethiye 'den merhabalar herkese. Az önce annemle birlikte ,kahvelerimizi balkonda içerken, güneşin insanlara pozitif enerji verdiğinden bahsettik. Her kesin yüzünde mutlu bir gülümseme var. Evimize yakın semt pazarı kuruluyor, daha önce bahsetmiştim. Alış verişe gelen insanlar, daha bir mutlu. Bazı komşularımız bahçesine ekip, biçmekte, bazıları bebeklerini güneşe çıkarmış. Komşumuz Yusuf bey de, köpeğini Naki 'yi yıkamakla meşgul. Her kes de bir hareketlilik, canlılık var. Bu arada bahçemizde ki kırmızı güllerimiz de açtı, resmini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Lafı daha fazla uzatmadan yemeğe geç dediğinizi duyar gibiyim.
Gelelim tas kebabının tarifine, önce malzemelerimizi hazırlayalım,
- kuzu ve ya dana eti kuş başı
- bir kuru soğan
- tere yağı
- bir yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber
Tencerede tere yağını eritelim ve kuş başı etleri kavuralım, suyunu salıp çekinceye kadar. Daha sonra küp şeklinde kestiğimiz soğanla birlikte soteleyelim. Salça ve ya domates ilavesiyle renklendirelim. Eğer dana etiyse pişmesi uzun sürebilir. Kuzu eti çok çabuk pişer. Tuz ve karabiberini unutmayalım. Yanına patates püresi yapabilirsiniz . Afiyet olsun. Görüşmek üzere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder