közlenmiş kırmızı biber çorbası ( kremalı )
Arkadaşlar merhabalar ,bazı nedenlerden dolayı, dün bloğuma giremedim. Nasılsınız, iyi misiniz ? Akşam üstü yürüyüşümü yaparken, Fethiye Kültür Merkezine Cemal Nur Sargut ( Tasavvuf araştırmacısı ,yazar ) geldiğini öğrenince, doğru Kültür Merkezine gittim.. Ney dinletisi ve söyleyişi muhteşemdi. Kitaplarını alıp, imzalatmasam olmaz deyip, sıraya girdim. Kitapların birini Esen ablam için imzalattım. Kendisi rahmetli eşimin ablasıdır. Ona da hediye etmek istiyorum. Çünkü , Cemal Sargut hocanın sıkı takipçisidir. Kitaplarını okumayan, arkadaşlar varsa, okumanızı tavsiye ederim. Biliyorsunuz hayat, hep yemek içmekten, ibaret değil, mutfakta mutluyum desem de , hep mutfakta değilim. Burada, havalar güzel gittiği için, balkonda kitap okumak çok zevkli oluyor. Her gün bir şeyler öğrenmek de beni mutlu ediyor. Ne demiş atalarımız öğrenmenin yaşı yok...
Daha fazla, lafı uzatmadan, en iyisi yemeğe geçelim arkadaşlar . Kırmızı biberleri közleyerek çorbasını yapmak hiç aklıma gelmezdi, dün denedim ve sizlerle paylaşmasam olmazdı, çünkü çok beğendim.Gelelim tarifine, önce malzemelerimizi hazırlayalım.
- bir kg kırmızı biber
- iki kuru soğan
- sarımsak
- iki domates
- zeytin yağı
- hazır krema
- bir yemek kaşığı un
- sıvı yağ
- tuz
- çekilmiş karabiber
Ayrı bir tencerede un ve yağı kavuralım, pişen sebzeleri de ekleyelim, hepsini beraber kavuralım. En son suyunu koyalım, karıştırarak pişirelim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve blendırdan geçirelim.
Kıpkırmızı bir çorba elde ettik, servis yaparken üzerine krema çok lezzet veriyor, mutlaka deneyin çok değişik bir lezzet. Közlenmiş biber tadı sevenler için harika bir çorba. Gelelim servise, benim en sevdiğim an...
Denemek isteyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun derim, hoşça kalın, görüşmek üzere ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder