FİNCAN BÖREĞİ YAPIMI
|
Bir taraftan da iç malzememizi hazırlayalım yarım kilo ıspanak yıkandı ve yaprakları kıyıldı. yağda bir kuru soğan doğrayıp ıspanağı suyu kalmayana kadar kavuruyoruz. isteyen arzuya göre ıspanağı çiğ olarak koyabilirler
|
MALZEMELER HAZIR
Fincan böreğinın yapımı çok kolay. Yapınca siz de bana hak vereceksiniz çayınız demlenene kadar, yapabiliyorsunuz .iç malzemesini ben ıspanaklı yaptım. dileyen kıymalı, peynirli, patatesli iç hazırlayabilir.
MALZEMELER: Bir yumurta--1/2 tatlı kaşığı tuz-iki su bardağı un.
HAMURUMUZ YOĞRULDUKTAN SONRA DİNLENMEYE ALIYORUZ.
yoğurduğumuz hamuru büyük bir beze haline getirdik. on dakika dinlenmeye bırakıyoruz ki kolay açılsın. hadi açmaya başlayabiliriz.
|
yoğurduğumuz hamuru ikiye bölüyoruz, açtığımız yufkanın yarısına iç malzemeleri küçük parçalar halinde kaşık yardımıyla yerleştirip yufkanın diğer yarısını iç olan tarafın üzerine kapatıyoruz.
|
|
Büyük bir fincan yada ruletle yuvarlak parçalar elde ediyoruz |
|
nar gibi kızartıyoruz
|
|
veee çayla birlikte böreklerimiz hazır
|
3 yorum:
SÜPER.
Çok kolay ve zevkli.Yalnız sayın adminciğim,daha hafif tarifler de yayınlarsanız sevinirim.Bir de kabartma tozu yok değil mi tarifinizde.Mutlu çalışmalar diliyorum.
Teşekkür ederim biraz acemilik var mazur görün
Yorum Gönder