4.09.2013

YUVARLAK KABAK DOLMASI

                           Etli Yuvarlak Kabak Dolması


   Arkadaşlar, uzunca bir aradan sonra, çok şükür, bloğuma kavuştum. Blog arkadaşlarımı ve sizleri çok özledim. Yaz tatilim, iş güç derken, bir hayli enerjik geçti.Bu arada, yeni bir işe başladım. Buradan reklamını da yapıp, hemen tarifime geçmek istiyorum. Fethiye'den ev alacaklara duyurulur.  Re/max  Avantaj' da Gayrı Menkul danışmanlığına başladım. İstanbul'da kariyer eğitimine katıldım ve Fethiye ye döndüm.  Halen eğitimlerimiz ofiste devam ediyor.
         Gelelim, bu günkü dolma tarifimize. Yeni denemiş olmama rağmen, tadı hiç farklı gelmedi. Çünkü, bildiğimiz kabak dolması, tek farkı, kabakların şekli yuvarlak. Malzemelerimizi hazırlayalım önce :
  • Bir kilogram yuvarlak yeşil kabak
  • 250gr kıyma
  • pirinç
  • maydanoz
  • kuru soğan
  • salça
  • ince bulgur
  • tuz
  • karabiber
  • yemek piştikten sonra üzerine yoğurt
 


 
kıymalı dolma içini her zaman ki gibi hazırlıyoruz. Kabakları yıkayıp oyalım. Hazırladığımız dolma içini kabakların içine dolduralım. Suyunu, yağını ve salçasını ekleyelim ve kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.